Go to footer

Przejdź do zawartości

#12: Fotofantom

Rozmawiamy tutaj o nowych odcinkach.

#12: Fotofantom

Postprzez syzrK » Wt sty 19, 2010 4:55 pm

Obrazek

Shutter - Widmo (2004) zwiastun
Shutter - Widmo (2008) zwiastun

Shutter Widmo w oryginalnej Tajlandzkiej wersji jest w moim ścisłym Top10 najlepszych horrorów oraz jest wg mnie najlepszym azjatyckim ghost story, esencją całego tego gatunku. Tak jak mówił Jacek, wiele podobnych scen widzieliśmy już wcześniej, jednak te z Shutter i sposób w jaki zostały one ukazane dają niesamowitego kopa i potrafią nieźle przerazić, na długo pozostając w pamięci, a zakończenie jest bardzo dobre. Polecam wszystkim którzy nie mieli okazji jeszcze zobaczyć.
Amerykańska wersja jest znośna, tak na raz do niedzielnego rosołu... ogółem, zupełnie obojętność, nuda może z ekranu nie wieje za bardzo, jednak będąc pod wpływem oryginalnej wersji amerykańska wersja to emocjonalny bezwład.

co do czeskiej grozy, opcja Švankmajera to niezły pomysł, np jego "Mały Otik" to totalnie odjechany obraz

Pozdrawiam.
syzrK

Re: #12: Fotofantom

Postprzez sproject » N lut 07, 2010 6:32 pm

Nie sposób się nie zgodzić - oryginalna, tajska wersja rządzi i nie ma jej nawet co porównywać do amerykańskiej. Podobnie zresztą było z Kręgiem.
sproject

Re: #12: Fotofantom

Postprzez syzrK » Cz lut 11, 2010 7:43 pm

Powiem Ci że akurat w przypadku The Ring amerykańska wersja zrobiła na mnie większe wrażenie. Jest to póki co jedyny amerykański remake azjatyckiego filmu który moim zdaniem przebił oryginał.
syzrK

Powrót do Strona główna forum

Powrót do O odcinkach